LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVC Pibo Tongeren (A5189) - ZVK Lommel Wezel Utd (A0090)  4-1 (0-1)

DATUM 03-05-2008

DOELPUNTEN

VERSLAG ZVC PIBO kon voor deze historische match geen beroep doen op twee sterkhouders : Bart Hermans en Jochen Jacobs moesten geschorst in de tribune toekijken. Hun vrienden waren echter erg gemotiveerd, gebeten en geconcentreerd ... de honger om, net zoals de miniemen de Beker te winnen, was groot. Dat bleek meteen bij de aftrap ... balletje naar links naar Jorrit Muls die 100-voudig Nederlands international Merlino voorbijraast en bijna de 0 - 1 binnentrapt. PIBO voetbalt enkele doelrijpe kansen bij elkaar maar kan niet voorkomen dat Lommel het laken naar zich toetrekt. Gedurende een achttal minuten speelt Lommel de bal pijlsnel rond met Chris Corens, Letemahulu ( 80-voudig Nederlands international ), El Badey ( jong Oranje ) , Merlino of Camalleri en belaagt het de kooi van Verjans. Eén keer moet die zich omdraaien wanneer El Badey scoort, 1 - 0. PIBO barst maar breekt niet. De Tongenaren vechten zich terug in de match, versieren nog enkele kansen maar scoren lukt niet.

Tijdens de rust houdt trainer Lambeets zijn manschappen in de zaal, praat kort individueel met iedereen en pept zo mogelijk iedereen nog meer op. Het resultaat is dat PIBO de wedstrijd naar zich toetrekt en Muls al snel de stand in evenwicht brengt, 1 - 1 ... vreugde bij de PIBO-aanhang.

Op 8 minuten en 6 seconden van het einde brengt Ivan Hechtermans, die zijn laatste wedstrijd voor ZVC PIBO speelt, PIBO op voorsprong. Een bijzonder sterkspelende Koen Detré zorgde voor de knappe assist. Een vreugde-explosie op de tribunes, een volle doos confetti vliegt naar beneden. PIBO staat op voorsprong, 1 - 2. Nog geen minuut later, op 7 minuten 15 van het einde bedankt Bollen zijn fans die met de speciale " Boem Boem Bollen T-shirts " en spandoek in de zaal zitten, 1 - 3 ... on-waar-schijn-lijk. Lommel kan geen vuist meer maken. Verder dan de lat komt het niet meer. Bovendien bewees doelman Verjans nog maar eens waarom hij de winnaar was van de Gouden Slof 2007.

PIBO scoort zelfs nog eens. ... in de slotfase van de wedstrijd maakt Yannick Corstjens er 1 - 4 van, ... superlatieven schieten te kort om de vreugdeuitbarsting op de tribunes mee te maken. Tribunes gevuld met grotendeels PIBO mensen, genodigden en bondsverantwoordelijken.